Stranden

Waarom kiest men voor Oostkapelle? Vanwege het brede zandstrand natuurlijk! Het strand bij Oostkapelle is een van de breedste van Nederland, het hoeft alleen enkele stranden op de waddeneilanden achter zich te laten. Door de gunstige ligging ten opzichte van de zeestroom spoelt er veel zand aan bij Oostkapelle. Wist u dat er zelfs ten oosten van Oostkapelle, voor het natuurgebied Oranjezon, nog natuurlijke duinaanwas plaatsvindt? download (1)
Naast natuurlijk het brede zandstrand word het strand van Oostkapelle gekenmerkt door de vele voorzieningen. Er zijn strandcabines, loopplanken, douches, speeltoestellen, strandpaviljoenen, ook er is er een speciale strandrolstoel aanwezig, noem het maar op. Uiteraard zijn er voldoende prullenbakken te vinden, Oostkapelle behoort de laatste tien jaar tot de schoonste stranden van Nederland!

De badmannen zijn uw hulpverlenend personeel op de stranden, u kunt hier onder andere terecht voor uw (kleine) verwondingen, lenen van hamers voor uw windscherm en de verhuur van ligbedden, stoelen en windschermen. Voor uw veiligheid op het Oostkapelse strand zorgt de SSW met jarenlange ervaring in het redden van drenkelingen en het verzorgen van verwondingen.

Strandpaviljoens in Oostkapelle

  • image-149

  Strandpaviljoen Lage Duintjes

  • image-25

  ZEECAFÉ

  • image-246

  Strandpaviljoen De Piraat Oostkapelle