OOSTKAPPELLE OPNIEUW HET SCHOONSTE STRAND VAN NEDERLAND (2017)

Strand Oostkapelle is, voor het tweede jaar op rij, het Schoonste Strand van Nederland. Het strand scoorde het hoogst bij zowel de ANWB-inspecteurs als bij het Nederlandse publiek.

De burgemeester van Veere, Rob van der Zwaag, is ontzettend trots: “De tweede keer in twee jaar tijd, geweldig! Als gemeente zien we de titel Schoonste Strand van Nederland als beloning voor onze inzet. Dat doen we samen, met partijen die op of om het strand werken, maar ook met mensen die graag op ons mooie strand komen. Ik ben heel blij dat onze aanpak werkt en op deze manier gewaardeerd wordt door strandliefhebbers.”
De bekendmaking van de winnaar is gedaan met een spectaculair spin-off filmpje onze ‘Ode aan de stranden’. Bekijk de onthullingsvideo op Youtube.

ZEELAND BLIJFT KOPLOPER

De Zeeuwse stranden scoren al jaren hoog op de schaal van schoon, zo wordt Oostkapelle op de voet gevolgd door de eveneens Zeeuwse stranden van Kamperland, Breskens & Groede en Domburg. Hoe kan dat? Samenwerking lijkt één van de belangrijkste aspecten. Zo wordt het strand van Oostkapelle beheerd door Stichting Strandexploitatie Veere. Zij motiveren paviljoenhouders en reddingsbrigade om samen het strand schoon te houden. Zo werkt iedereen ter plekke mee.